Hytte Sjøløvehytta

Hytte Sjøløvehytta

Lønnungen, Bamble

Ombygging, tilbygg og nytt anneks.

Planlagt og gjennomført 2015-2017.

Eksisterende hytte med uthus var bygget i 1978 etter datidens standard. Planene til de nye eierne var å rive uthuset og forlenge hytta med et nytt tilbygg mot øst. I tillegg var planen å bygge et frittstående anneks mot nord. Under prosessen viste det seg imidlertid at eksisterende hytte var dårligere enn antatt. Den ble derfor revet og bygget opp på nytt.

Tilbygget er adskilt fra hovedhytta med en åpen svalgang for å gi annekset sjøutsikt. Tilbygget og hovedhytta er imidlertid forbundet med et felles saltak. Terrasser og trapper binder hovedhytta og annekset sammen på bakkeplan og knytter anlegget til terrenget.

Hovedhytta inneholder oppholdsrom, spiseplass og kjøkken i et åpent rom. Rommet underdeles av pipe m/peis, sentralt plassert mellom oppholdsrom og spiseplass/kjøkken. Fra oppholdsrommet er det direkte adkomst til et overdekket terrasseområde mot sør. Fra spiseplassen er det direkte adkomst til et lunt terrasseområde mot nord. Tilbygget inneholder to soverom og bad. Fra det ene soverommet er det adkomst til en hems med soveplasser. Annekset inneholder et oppholdsrom, bod og sovehems. Alle rommene har fått utsikt til sjøen.

Tiltaket samlet er gitt en moderne, godt tilpasset, robust og helhetlig arkitektur/materialbruk. Det har vært viktig å finne en god arkitektonisk utforming i forhold til omgivelsene og topografien.