Karlsvikveien 24

Karlsvikveien 24

Tønsberg

Ny enebolig m/hybelleilighet.

Planlagt og gjennomført 2015-2017.

Det unge paret hadde kjøpt en ganske liten men desto mer fantastisk solrik utsiktstomt i Karlsvika. De ønsket seg en moderne enebolig for en kommende familie og en utleieenhet for å delfinansiere husdrømmen.

For å utnytte de flotte sol- og utsiktskvalitetene maksimalt, ble den nye boligen plassert opp i skråningen og godt tilbaketrukket på tomten. Dette bidro til at virkningen fra sjøsiden ble svært beskjeden og at tomtens søndre og østre del ble mindre berørt av tiltaket. Mot vest ble garasje og terrasser liggende godt tilbaketrukket og inn i terrenget.

Tiltaket i stikkord:

  • Hovedvolumet lagt nord-sør og inn i terrenget
  • Sokkeletasje, hovedetasje + loft/hems
  • 40° takvinkel på saltak
  • Terrasser, garasje og boder lagt mot vest og inn i terrenget

Sokkeletasjen består av et romslig inngangsparti, stort soverom som på sikt kan deles i to, vaskerom/bad, boder/teknisk, trimrom og en hybelleilighet med egen inngang og utgang til terrasse. Fra den doble garasjen er det direkte adkomst til sokkeletasjen.

Fra inngangspartiet er det trappeadkomst opp til hovedetasjen med stue, spiseplass og kjøkken i ett rom. Fra oppholdsarealene er det direkte adkomst til frokostterrasse mot sørøst og kveldsterrasse mot sørvest. I hovedetasjen er det i tillegg et stort soverom m/walk-in, et mindre soverom og et bad.

På hemsen er det en tv-stue med direkte adkomst til en vestvendt takterrasse.

Den nye eneboligen er gitt en moderne men godt tilpasset arkitektur. Boligen har pusset mur i sokkeletasjen og liggende trekledning forøvrig. Salttaket er tekket med papp. Rekkverk i glass og liggende trespiler. Beslag av aluminium.